“Твій Вітчим – Незнайомець для Тебе. Я Не Розумію, Чому Ти Хочеш Жити з Ним, Іване”: Кароліна Була Обурена

Кароліна сиділа за кухонним столом, її пальці ритмічно стукали по дерев’яній поверхні. Її син, Іван, стояв навпроти неї, схрестивши руки з викликом. Напруга в кімнаті була відчутною.

“Іване, я не розумію, чому ти хочеш жити з Ларисом,” сказала Кароліна, її голос був пронизаний розчаруванням. “Він практично незнайомець для тебе.”

Очі Івана блиснули гнівом. “Він мій батько, мамо. Я маю право знати його.”

Кароліна глибоко зітхнула, потираючи скроні. “Він може бути твоїм біологічним батьком, але він ніколи не був з нами. Він навіть не хотів брати участь, коли я сказала йому, що вагітна.”

Це було правдою. Кароліна зустріла Лариса під час короткого роману в університеті. Вони ніколи не були серйозними, і коли вона дізналася, що вагітна, Ларис чітко дав зрозуміти, що не хоче бути батьком. Кароліна вирішила залишити дитину і виховувала Івана самостійно за допомогою своїх батьків.

Протягом багатьох років Ларис був нічим іншим, як ім’ям у свідоцтві про народження Івана. Він іноді надсилав вітальні листівки на день народження і платив аліменти, але ніколи не був справжньою присутністю в житті Івана. Тепер, у шістнадцять років, Іван вирішив, що хоче познайомитися зі своїм батьком.

“Я знаю, що його не було раніше,” сказав Іван, його голос став м’якшим. “Але він намагається це виправити. Він хоче, щоб я пожив з ним деякий час.”

Кароліна похитала головою. “Ти не знаєш його, Іване. Ти не знаєш, який він.”

Щелепа Івана напружилася. “А чия це вина? Ти ніколи не дала йому шансу.”

Кароліна відчула укол провини. Можливо, вона була занадто швидка в тому, щоб виключити Лариса з їхнього життя. Але вона робила те, що вважала найкращим для Івана.

“Він не погана людина,” продовжив Іван. “У нього хороша робота, гарний будинок… У нього навіть є собака.”

Кароліна не змогла стримати усмішку. Іван завжди хотів собаку, але їхня маленька квартира і зайняті графіки ніколи не дозволяли цього.

“Будь ласка, мамо,” благав Іван. “Дай мені спробувати це на кілька місяців. Якщо це не спрацює, я повернуся.”

Кароліна подивилася в очі свого сина і побачила там рішучість. Вона знала, що не може завадити йому бажати знати свого батька.

“Добре,” нарешті сказала вона. “Але якщо щось піде не так, ти повертаєшся негайно.”

Іван кивнув з ентузіазмом. “Дякую, мамо.”

Наступні кілька тижнів були вихором пакування і підготовки. Кароліна спостерігала, як Іван ставав все більш і більш схвильованим від перспективи жити з Ларисом. Вона намагалася бути підтримуючою, але відчуття тривоги залишалося на задньому плані її свідомості.

Нарешті настав день переїзду Івана до Лариса. Кароліна відвезла його до будинку Лариса, скромного двоповерхового будинку в тихому районі. Ларис зустрів їх біля дверей, виглядаючи нервовим але сповненим надії.

“Привіт, Іване,” сказав Ларис, поплескуючи сина по спині. “Ласкаво просимо додому.”

Іван усміхнувся і незграбно обійняв батька. Кароліна відчула комок у горлі, спостерігаючи за ними разом.

“Доглядай за ним,” сказала вона Ларису, її голос трохи тремтів.

“Я буду,” пообіцяв Ларис.

Кароліна поїхала зі сльозами на очах, сподіваючись, що вона прийняла правильне рішення.

Тижні перетворилися на місяці, і спочатку все здавалося добре. Іван регулярно дзвонив, розповідаючи Кароліні про свою нову школу і друзів. Він здавався щасливим.

Але потім дзвінки стали менш частими. Коли Кароліна все ж чула від Івана, він звучав відсторонено і розсіяно. Вона намагалася не хвилюватися, кажучи собі, що він просто зайнятий адаптацією до нового життя.

Одного вечора Кароліна отримала дзвінок від Лариса.

“Кароліно,” сказав він напруженим голосом. “Нам потрібно поговорити про Івана.”

Її серце впало. “Що сталося?”

“Він почав мати проблеми в школі,” зізнався Ларис. “Пропускає заняття, спілкується з поганою компанією… Я не знаю що робити.”

Кароліна відчула сплеск гніву і страху. “Чому ти не сказав мені раніше?”

“Я думав, що зможу впоратися,” захищався Ларис. “Але це виходить з-під контролю.”

Кароліна знала, що повинна діяти швидко. Вона поїхала до будинку Лариса тієї ж ночі, рішуче налаштована повернути Івана додому.

Коли вона приїхала, вона знайшла Івана у його кімнаті, виглядаючого похмурим і замкнутим.

“Іване,” сказала вона ніжно. “Що відбувається?”

Він підняв очі на неї зі сльозами в очах. “Я думав, що життя з татом буде іншим… кращим. Але це не так.”

Кароліна міцно обійняла свого сина, відчуваючи його біль як свій власний.

“Поїхали додому,” прошепотіла вона.

Коли вони їхали назад до своєї квартири, Кароліна не могла позбутися відчуття, що вона в чомусь підвела свого сина. Вона намагалася захистити його від розчарування, але в кінці кінців воно все одно знайшло його.